شنبه, 05 فروردين 1396

header-final-edited

معرفی و تاریخچه

معرفی:

نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها حسب عنايت و دستور حضرت آيت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌ العالی) با هدفی متعالی و در راستای ايجاد دانشگاه مؤمن و متعبد به هدايت الهي و در راستای تبيين ارزشهای اسلامی و تعميق آگاهيهای دينی و اعتقادی دانشجويان و دانشگاهيان و بر اساس مصوبه نهايی اسفند ماه سال 1372 شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ايجاد سازمانی جديد برای تحقق منويات معظم‌ له، بر اساس اهداف و وظايف معين تشكيل گرديد كه در كليه دانشگاهها و مراكز آموزش عالي به انجام وظايف مصرح در اساسنامه می‌پردازد.

نهاد نمايندگي در دانشگاهها در جهت نيل به اين اهداف و وظايف الهي دو اصل مهم و اساسي را فراروی خود قرار داده است:

1. تأكيد و تلاش جدی بر حركت‌های زيربنايی و عميق فرهنگی در راستای رشد و توسعه انديشه‌ها و آگاهيهای دينی و اسلامی دانشجويان و دانشگاهيان.
  2. ايجاد و تقويت روحيه تحرك و مشاركت فعال دانشجويان و دانشگاهيان در عرصه فعاليتهای سياسی، اجتماعی و فرهنگی در سطح جامعه و دانشگاهها.

بر همين اساس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اهتمام و جديت تمام نسبت به برنامه‌ريزی و ايجاد هماهنگي و ارتباط با نهادها و تشكل‌های دانشجويی اقدام نموده و در جهت ايجاد ارتباط با اساتيد و نيروهای فرهنگی و مذهبی گامهای مؤثری برداشته است.

تاریخچه:

سابقه نهاد در دانشگاهها به زمان حضرت امام خمينی (ره) بر می‌گردد. پس از انقلاب فرهنگی و بازگشايی دانشگاهها بمنظور جلوگيری از توطئه هايي که در صدد جدا کردن دو قشر روحانی و دانشگاهی از يکديگر بودند، امام راحل (ره) انديشه وحدت حوزه و دانشگاه را پايه گذاری کردند. براساس اين انديشه حضور روحانيان آگاه و خوش فکر، در دانشگاهها ضروری بنظر می‌رسيد و پس از آن بود که نمايندگان امام در دانشگاههای مهم کشور، فعاليت خود را آغاز کردند.

پس از ارتحال جانگداز حضرت امام (ره) با توجه به توسعه دانشگاهها بدستور حضرت آیت الله خامنه‌ای، نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تأسيس گرديد و اولين اساسنامه آن در سال 1369 به تصويب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسيد. پس از آن اساسنامه ديگری بنابر مقتضيات و نيازهای جديد، تدوين و در سال 1372 به تصويب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسيد که اينک مبنای کار نهاد نمايندگی می باشد.

مقام معظم رهبری در جلسه پرسش و پاسخ که در تاريخ 22 اردیبهشت 1377 در دانشگاه تهران برگزار گرديد، فرمودند: قبل از زمان من هم اين نهاد بود، من آمدم و در واقع اين نهاد را مقداری ويراستاری کردم.

تلفن :  47344001-051