سه شنبه, 21 آبان 1398

با حضور معاون وزیر علوم ؛ پنجمین نشست شورای معاونین اداری و مالی دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی منطقه 9 کشور برگزار شد.

پنجمین نشست شورای معاونین اداری و مالی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری منطقه  ۹ کشور، باحضور دکتر محمد تقی نظر پور معاون اداری و مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری،دکتر اسماعیلی مدیر کل دفتر نظارت بر طرح های عمرانی و حسن زاده دبیر ستاد رفاهی وزارت عتف به میزبانی دانشگاه صنعتی قوچان برگزار شد.

photo 2019 09 04 11 03 48

به گزارش روابط عمومی، در ابتدای این نشست که با حضور جمعی از معاونین ، مدیران و کارشناسان حوزه اداری و مالی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی استان‌های سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی در محل سالن کنفرانس دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه برگزار و با خیر مقدم جناب آقای دکتر علی اصغر بهشتی ریاست محترم دانشگاه صنعتی قوچان و دکتر انصاری معاونت اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد و دبیر منطقه 9  همراه بود ؛ دکتر نظرپور معاون اداری و مالی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان سهم آموزش عالی از بودجه جاری کشور است اظهار داشت: شاخص این بودجه آموزش عالی این است که ۳.۷ درصد کل بودجه هزینه ای کشور است که در سالهای گذشته تا ۵ درصد کل بودجه هزینه ای کشور بوده است.
وی افزود: سهم بودجه عمرانی وزارت علوم از کل بودجه عمرانی کشور یک هزار ششصد و هفتاد میلیارد تومان است که شاخص آن ۵.۴ درصد از بودجه عمرانی وزارت علوم از بودجه عمرانی کل کشور است و در تلاش هستیم با رایزنی جناب آقای وزیر در دولت و در سازمان برنامه و بودجه بتوانیم مبالغی در خصوص افزایش تخصیص اعتبارات جاری دانشگاه ها در شش ماهه اول سال جاری به حساب دانشگاه ها واریز شود.
دکتر نظرپور با بیان اینکه در حوزه بودجه جاری تمام تلاش ما این است که تخصیص آن در سال جاری به ۱۰۰ درصد برسد، گفت: یک دلیل این موضوع این است که حدود ۷۰ درصد بودجه جاری دانشگاه ها هزینه پرسنلی است.
وی در ادامه با اشاره با سال سخت مالی طی شده و در پیش گفت: باید به منابع درآمدی اختصاصی تنوع بخشید و در ضمن به دنبال صرفه جویی هزینه های غیر ضرور باشیم.
دکتر نظرپور افزود: در حال حاضر حدود دو میلیون مترمربع فضای نیمه تمام عمرانی در حوزه های آموزشی، کمک آموزشی و رفاهی داریم که برای اتمام این مقدار از پروژه های عمرانی نیمه تمام حداقل با قیمت امروز نیاز به دو هزار و پانصد میلیون تومان خواهیم داشت و از سال نود و دو هم پروژه جدیدی در دانشگاهای وزارت علوم شروع نشده است.
معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در پایان با اشاره به بازنشستگی گسترده اعضای هیئت علمی و جذب اعضای هیئت علمی جدید و جوان و نخبه در آموزش عالی گفت: در حال حاضر با دو مشکل اساسی روبرو هستیم، اول تامین پاداش بازنشستگی بازنشسته ها که بار مالی حدود یکصد و پنجاه میلیارد تومان داریم که فعلاً با تلاش های بسیار فقط نصف آن تهیه شده است، اما مورد دوم هیئت علمی جدید جوان و نخبه مراکز آموزش عالی در حوزه امکانات رفاهی است که اکثراً بدون مسکن هستند و به خصوص در شهر تهران هزینه های گزافی در مسکن هزینه می شود که در حال راه اندازی پروژه ای برای تامین مسکن آنان هستیم و از تهران شروع شده و وام های دویست و پنجاه میلیون تومانی را برای اعضا هیئت علمی تامین کرده ایم.

دکتر اسماعیلی مدیر کل نظارت بر طرح های عمرانی وزارت عتف نیز دقایقی در خصوص تخصیص بودجه به پروژه های نیمه تمام عمرانی از سال 92 تا کنون سخن گفت و در خصوص سایر مصوبات این اداره کل به ایراد سخنرانی پرداخت.

در ادامه دکتر عبدالحسین صدرنیا معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی قوچان ، گزارشی اجمالی از فعالیت‌های متعدد مدیریتی و اجرایی انجام گرفته در شش ساله اخیر ارائه کرد و گفت: فقط در یک شاخص یعنی افزایش سرانه فضاهای آموزشی و کمک آموزشی در این دانشگاه‌، با برنامه‌ریزی انجام شده علی‌رغم مشکلات مالی موجود در سطح کشور، با کمک‌ها و همیاری‌های خیرین و مسئولان و پیگیری نماینده شهرستان قوچان توانسته‌ایم این شاخص را به ۲.۵ برابر  افزایش دهیم.

از دیگر برنامه های این نشست دو روزه، می توان به برگزاری کارگاه های تخصصی، قرائت فاتحه بر سر مزار شهدای گمنام شهرستان قوچان ، گل گشت در شهرو باغات روستای چالاکی قوچان ، زیارت امامزاده سلطان ابراهیم قوچان عتیق و اردوی تفریحی دره ی شمخال بخش باجگیران قوچان ،یکی از 10 دره ی زیبای جهان با محوریت " مدیریت سبز و آشتی با طبیعت "  اشاره کرد.

گزارش تصویری نشست :

photo 2019 09 07 21 37 33