دوشنبه, 07 بهمن 1398

توليد نانوكيت هاي تشخيص سريع استامينوفن و مورفين با ويژگي هاي منحصر به فرد براي اولين بار در دنيا در دانشگاه صنعتي قوچان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی قوچان، تيم تحقيقاتي خانم دكتر طاهره روحاني بسطامي از اساتيد دانشگاه صنعتي قوچان به همراه تيم تحقيقاتي ايشان (دكتر سيبويه، آقاي مهندس بيات و خانم مهندس ممبني) موفق به توليد دو نانوكيت تشخيص سريع با ويژگي هاي منحصر به فرد نسبت به ساير روش هاي تشخيصي جهت شناسايي كمي و كيفي استامينوفن و مورفين شدند.
نانوكيت تشخيص سريع استامينوفن نسبت به روش هاي تشخيصي كنوني داراي ويژگي هاي منحصر به فردي است، از قبيل: قابليت تشخيص در مدت زمان 10 ثانيه، قابليت تشخيص كمي و تعيين سطح سرمي استامينوفن (اين در حالي است كه تا كنون كيت تشخيصي سريع با قابليت تعيين سطح سرمي در دنيا ارائه نشده است)، قابليت شناسايي از 1 ساعت بعد از مصرف استامينوفن (روش هاي كنوني از 4 ساعت بعد از مصرف قابليت شناسايي را دارا مي باشند)، قابليت اجرا در محل (point of care testing)، عدم نياز به اپراتور متخصص، انتخاب پذيري بالا و عدم تداخل دارويي و قيمت ارزان.
ارزيابي اين اختراع در مدل هاي حيواني با همكاري تيم پزشكي در دانشگاه جندي شاپور اهواز صورت گرفته است. كاربرد اين نانوكيت در بخش مسمومين و اورژانس مي باشد و قدرت سريع تشخيص در اين نانوكيت جهت نجات جان انسان بسيار موثر است.
همچنين نانوكيت تشخيص سريع مورفين داراي توانمندي هاي منحصر به فردي است كه مي توان به اين موارد اشاره نمود: شناسايي كمي و كيفي مورفين در مدت زمان 5 دقيقه، انتخاب پذيري بالا و عدم تداخل دارويي با داروهاي مختلف به ويژه كديين، قابليت اجرا در محل و عدم نياز به اپراتور متخصص. توليد اين نانوكيت ها علاوه بر قيمت ارزان جهت جلوگيري از خروج ارز از كشور و عدم نياز به واردات كيت هاي مشابه كمك بسيار شاياني مي نمايد.
در حال حاضر اين تيم تحقيقاتي تحت عنوان شركت نانونوآوران تشخيص برتر (نانوتب) مشغول به فعاليت مي باشد و بر روي تهيه نانوكيت هاي مورد نياز بخش دارو، درمان و آزمايشگاه هاي تشخيص طبي مشغول به فعاليت است.