بازدید معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دانشگاه صنعتی قوچان

جناب آقای دکتر رحیمی معاون محترم پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دانشگاه صنعتی قوچان و نمایشگاه دستاوردهای این دانشگاه بازدید به عمل آورد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی قوچان، در ادامه جلسه ای با حضور جناب آقای دکتر رحیمی و با حضور ریاست محترم دانشگاه صنعتی قوچان، اعضای محترم هیئت رئیسه و تعدادی از مدیران و اساتید هیئت علمی این دانشگاه برگزار شد.
در این بازدید جناب آقای دکتر سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جناب آقای دکتر نقی زاده مشاور معاون پژوهش و فناوری و رئیس حوزه پژوهش و فناوری نیز جناب آقای دکتر رحیمی را همراهی می کردند.
در ابتدا این جلسه که در سالن سمینار دانشگاه صنعتی قوچان و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد، جناب آقای دکتر بهشتی به ارائه گزارشی از فعالیت ها و دستاوردهای این دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه صنعتی قوچان از دانشگاه های نوپا در وزارت علوم می باشد که از سال 1385 شروع به کار کرده است و در سال 1392 با تایید نهایی به عنوان دانشگاه مهندسی فناوری های نوین قوچان به صورت مستقل کارش شروع شد و در ادامه تصمیم بر این شد تا به دانشگاه صنعتی قوچان تغییر نام پیدا کند.
دکتر بهشتی در ادامه افزود: ما در این دانشگاه 3 معاونت و 6 مدیریت داریم و از نظر منابع انسانی 76 عضو هیئت علمی داریم که تا سال 1403 قرار بر این است به 100 عضو هیئت علمی برسیم.
دکتر بهشتی ادامه داد: در بخش پژوهشی همکاران ما در سال های گذشته خیلی خوب کار کرده اند به طوری که تعداد تولیدات علمی ما به صورت سرانه به این شکل است که در سال 2013 تعداد 11 مقاله بوده است که در حال حاضر 115 مقاله می باشد که حدود 10 برابر شاخص ما رشد داشته است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال 2020 تعداد 2 هزار و 201 ارجاع به مقالات اساتید این دانشگاه داشته ایم، افزود: شاخص H ما نیز در حال حاضر 37 می باشد که قبلا 16 بوده است و در این قسمت نیز دو برابر رشد داشته ایم.
دکتر بهشتی در ادامه خاطرنشان کرد: همانطور که استحضار دارید در بخش درآمد ها در دانشگاه های سطح کشور، خیلی شرایط خوبی نداریم اما در دانشگاه ما همکاران دراین بخش نیز ورود داشته اند و خوشبختانه نسبت به سال گذشته افزایش 5 برابری داشته ایم.
دکتر بهشتی در ادامه به مقالات پراستناد و داغ این دانشگاه نیز اشاره و گفت: در حال حاضر تعداد 19 مقاله پراستناد و 5 مقاله داغ داریم که از این جهت بعد از دانشگاه فردوسی مشهد در رتبه دوم استان قرار داریم.
وی در ادامه گفت: تعداد 168 مقاله Q1 داریم که این تعداد مقاله در استان رقم بسیار خوبی می باشد و مقالات JCR ما 115 می باشد که با توجه به تعداد اعضای فعال هیئت علمی این دانشگاه، تقریبا شاخص بالاتر از 2 داریم.
وی در ادامه با اشاره به حضور دانشمندان برتر در دانشگاه صنعتی قوچان گفت: در دانشگاه صنعتی قوچان دانشمندان برتری را نیز داریم که در این خصوص یکی از اساتید ما جزء یک درصد دانشمند برتر دنیا قرار دارد و یکی از اساتید دیگر ما نیز بین یک درصد دانشمند برتر کشور می باشد.
دکتر بهشتی در ادامه به کنفرانس و همایش ملی برگزار شده توسط دانشگاه نیز اشاره و گفت: در سال گذشته یک همایش ملی تحت عنوان همایش زئولیت داشته ایم که تجربه بسیار خوبی بود و حاضران نیز بسیار راضی بودند.
ریاست محترم دانشگاه صنعتی قوچان در ادامه گفت: در دانشگاه صنعتی قوچان 4 شرکت دانش بنیان داریم که یکی از شرکت های ما با مدیریت جناب آقای دکتر مالکی و همسر ایشان سرکار خانم دکتر پوراندخشیده می باشد که خوشبختانه محصولات این شرکت هر ساله در سطح استان خراسان رضوی و در نمایشگاه هفته پژوهش در بخش نهایی حضور دارند.
یکی دیگر از شرکت های ما با مدیریت سرکار خانم دکتر روحانی می باشد که طرح های بسیار خوبی داشته اند و به تایید نیز رسیده است.
یکی از این طرح ها، نانوکیت های تشخیص سریع استامینوفن و مورفین می باشد و اخیرا نیز ماده ضدعفونی کننده سطح را در دست کار دارند که به مراحل پایانی نیز رسیده است.
دکتر بهشتی در ادامه به افتخارات دانشجویان نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در این قسمت نیز با توجه به اینکه تعداد دانشجویان ما نسبت به خیلی از دانشگاه ها کمتر می باشد اما رتبه ها و مقامهای علمی و ورزشی خیلی خوبی را در رده های کشوری و بین المللی داشته ایم.
ریاست محترم دانشگاه صنعتی قوچان در پایان گفت:در بخش فضاها سعی بر این شده است زیرساخت ها اضافه شود که بر همین اساس فضاهای آموزشی و اتاق کار اعضای محترم هیئت علمی اضافه شده است.
بخش آزمایشگاهای ما به کمک خیرین 4 برابر افزایش داشته است و سرانه آموزشی ما نیز 2.5 برابر شده است.
همچنین در قسمت مکان های ورزشی نیز افزایش فضا داشته ایم و در آینده امیدواریم طرح های کتابخانه و سلف نیز تکمیل و نهایی شود.
دکتر بهشتی در ادامه این جلسه تاکید داشت: مسئولین شهرستان قوچان همچون امام جمعه معزز، فرماندار محترم و نماینده محترم همیشه همراه مجموعه دانشگاه صنعتی قوچان بوده اند و ما نیز از رهنمودهای امام جمعه محترم همواره بهره مند شده ایم.
جناب آقای دکتر بهشتی در پایان گفت: چشم انداز ما این است که دانشگاه صنعتی قوچان به برترین دانشگاه صنعتی شرق کشور تبدیل شود.
در ادامه این جلسه نیز جناب آقای دکتر رحیمی معاونت محترم پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز گفت: با توجه به گزارش های مربوطه اتفاقات بسیار خوبی افتاده است و اما خواهشی که داریم این است که آمار خوب مقالات این دانشگاه متعلق به تعداد کمی از اساتید نباشد و تمامی اساتید در این امر همراه باشند.
دکتر رحیمی در ادامه گفت: با بازدیدی که از آزمایشگاه ها داشتیم مجموعا وضعیت آزمایشگاه ها و امکانات دانشگاه در این خصوص خوب بود، اما در بخش امکانات تحقیقاتی دانشگاه هنوز جای کار دارد و نکته مهم این است که بدون این امکانات این تعداد مقاله بسیار عالی است و نشان می دهد که توانایی و انگیزه بالایی در دانشگاه صنعتی قوچان و در بین اساتید این دانشگاه وجود دارد.
معاون محترم وزیر علوم ضمن تشکر و تمجید از عملکرد بسیار خوب دانشگاه صنعتی قوچان در زمینه های پژوهشی و انتشارات علمی معتبر در مجامع بین المللی تاکید داشتند؛ همه مسئولین شهرستان در کمک به توسعه فضای فیزیکی دانشگاه که از نیازهای اساسی این مجموعه می باشد اهتمام ویژه ای داشته باشند.
رحیمی مشارکت در تولید علم و تقویت آن در سطح داخلی و حتی بینالمللی را مهم دانست و خاطرنشان کرد: احتمالا یکی از مشکلات این شهر اشتغال می باشد، بر همین اساس باید دانشگاه بسترسازی بهمنظور شکلگیری واحدهای فناور را انجام دهد، زیرا همین واحدها و مراکز رشد میتوانند در اشتغالزایی نقش ایفا کنند.
وی تأکید کرد: زمینه مثبت دیگر این دانشگاه وجود صنایع زیاد میان قوچان و مشهد بوده است، در نتیجه دانشگاه میتواند ارتباط قوی و مستمر با این صنایع برقرار کند و در راستای رفع نیازهای آنها بهموازات دیگر دانشگاههای خراسان رضوی قدم بردارد.
رحیمی در ادامه بیان کرد: این دانشگاه از نظر علمی با توجه به تعداد اعضای هیئت علمی بسیار خوب درخشیده، یعنی اساتید اینجا توانستند مقالات خوبی را باکیفیت بالا در مجلات معتبر بینالمللی چاپ کنند، اما تجهیزات متناسب با نیازهای رشتههای فنی تأمین نشده است که این بخش را باید وزارت علوم تأمین کند.
معاون وزیر علوم بابیان این مطلب که دانشگاههای متعددی دارای واحد تحقیق و توسعه هستند که هم برای دانشگاه و هم برای صنعت خوب است، گفت: دانشجویان میتوانند دوره کارورزی را در همان واحد تحقیق و توسعه بگذرانند و از طرفی صنعت نیز هزینه زیادی برای ایجاد واحد تحقیق و توسعه نمیکند.
رحیمی با اشاره به اینکه تقویت «استاد محوری» یکی از برنامههای در دستور کار وزارت علوم است، بیان کرد: یکی از ضعفها در سطحبندی، درجهبندیها بود که امروز تقویت پسادکتری، توجه به دستیار پژوهی و دورههای کوتاهمدت تحقیقاتی دانشجویان دکتری در دستور قرار گرفته است.
وی ادامه داد: عمده مراکز رشد دانشگاهها به کمک پارک جامع استان پدید آمدهاند و شهرها در توسعه و تاسیس آن اهتمام زیادی داشتهاند که لزوما مالی نبوده است و با توجه به اینکه مسیر قوچان به مشهد صنعتی و پر پتانسیل است از مدیران شهر خواهش میکنم اهتمام جدی داشته باشند و ریاست دانشگاه جلسهای جدی با مدیران شهری برگزار کند زیرا در قضاوت ما در وزارت علوم برای آینده بسیار مؤثر است.
غلامحسین رحیمی در نشست تخصصی با اساتید و هیات رئیسه دانشگاه صنعتی قوچان، عنوان کرد: دانشگاههای دولتی باید نقش مهمی در توسعه علمی و مشارکت خوبی در مقیاس بینالمللی داشته باشند. علاوه بر این در سطح منطقه در زمینه توسعه فناوری هم مشارکت داشته باشند و دانشگاهی که از این ویژگیها برخوردار شد، باید چنین نقشپذیریهایی داشته باشد.
در ادامه معاونت محترم پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دستاوردهای پژوهشی دانشگاه صنعتی قوچان، امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی و همچنین محوطه دانشگاه بازدید به عمل آوردند.