گفتگو با دکتر سید محمدعلی امین یزدی، معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی قوچان پیرامون وضعیت آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه

ارتقاء زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی در دانشگاه صنعتی قوچان

۰۲ مهر ۱۴۰۳ | ۱۱:۵۸ کد : ۲۲۰۰ اخبار دانشگاه
ارتقاء زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی در دانشگاه صنعتی قوچان

تجهیز و راه‌اندازی آزمایشگاه طراحی و ساخت به کمک کامپیوتر در دانشگاه صنعتی قوچان

دکتر سید محمدعلی امین یزدی، معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی قوچان دانشگاه صنعتی قوچان در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه که به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید و جهت آگاهی از وضعیت آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه انجام شده بود، گفت: در سال تحصیلی گذشته، گام‌های مهمی در جهت تقویت زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی برداشته است. یکی از این اقدامات، تجهیز و راه‌اندازی آزمایشگاه طراحی و ساخت به کمک کامپیوتر (CAD/CAM) است. این آزمایشگاه با دستگاه‌های پیشرفته‌ای مانند پرینترهای سه‌بعدی رزینی و فیلامنتی و همچنین دستگاه لیزر برای برش و حکاکی دقیق تجهیز شده است. این تجهیزات با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد ریال خریداری و نصب شده‌اند و به دانشجویان و پژوهشگران امکان انجام پروژه‌های طراحی و ساخت با دقت و کیفیت بالا را می‌دهد.

راه‌اندازی آزمایشگاه محاسبات سنگین در دانشگاه صنعتی قوچان

آزمایشگاه محاسبات سنگین نیز با هدف ارتقای توان محاسباتی دانشگاه راه‌اندازی شده است. این آزمایشگاه به سرورهای قدرتمندی مجهز شده که می‌توانند حجم بالایی از داده‌ها را در زمان کوتاه پردازش کنند و محاسبات پیچیده علمی و مهندسی را با دقت بالا انجام دهند. برای تجهیز این آزمایشگاه، سرورهایی با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال خریداری شده است که به پژوهشگران امکان اجرای شبیه‌سازی‌ها و مدل‌سازی‌های پیشرفته در زمینه‌های مختلف علمی مانند هوش مصنوعی، تحلیل داده‌های بزرگ و محاسبات مهندسی را فراهم می‌کند.

تجهیز کارگاه اتومکانیک دانشگاه صنعتی قوچان با خرید ست کامل خودروی سمند EF7

دکتر امین یزدی افزود: در راستای ارتقای امکانات آموزشی و عملی برای دانشجویان مهندسی مکانیک، یک دستگاه ست کامل خودروی سمند EF7 به ارزش ۳,۰۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال خریداری شده است. این ست بر روی شاسی نصب شده و به صورت کامل با جزئیات یک خودروی واقعی ارائه شده است تا به منظور آموزش بهتر و دقیق‌تر مفاهیم مرتبط با مکانیک خودرو مورد استفاده قرار گیرد. این تجهیز جدید به دانشجویان اجازه می‌دهد تا عملکرد موتور و سیستم‌های مختلف خودرو را به صورت عملی مشاهده و بررسی کنند و مهارت‌های عملی و فنی خود را تقویت کنند.

تجهیز و ارتقاء آزمایشگاه کنترل خطی گروه مهندسی برق در دانشگاه صنعتی قوچان

آزمایشگاه کنترل خطی گروه مهندسی برق نیز با اعتباری بالغ بر ۱,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال تجهیز و ارتقاء یافته است. این آزمایشگاه اکنون به تجهیزات پیشرفته‌ای مجهز شده که به دانشجویان این امکان را می‌دهد تا به صورت عملی مفاهیم مرتبط با کنترل سیستم‌ها، تحلیل و طراحی مدارهای کنترلی را تجربه کنند. این ارتقاء نه تنها به بهبود کیفیت آموزش کمک می‌کند، بلکه بستر مناسبی برای اجرای پروژه‌های پژوهشی و کاربردی در حوزه کنترل و اتوماسیون فراهم می‌سازد. در پایان امیدوارم این اقدامات بتواند به ارتقاء سطح آموزش و پژوهش در دانشگاه صنعتی قوچان کمک کند.