دومین جلسه میز تخصصی تعاملات علمی بین‌المللی هیئت اندیشه‌ورز ستاد علم و فناوری استان خراسان رضوی برگزار شد

۲۴ مهر ۱۴۰۳ | ۱۴:۳۵ کد : ۲۲۴۲ اخبار دانشگاه اخبار پژوهشی و فناوری

دومین جلسه میز تخصصی تعاملات علمی بین‌المللی هیئت اندیشه‌ورز ستاد علم و فناوری استان خراسان رضوی، سه‌شنبه ۲۴ مهرماه ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه صنعتی قوچان و در محل سالن اجتماعات حوزه ریاست این دانشگاه برگزار شد.

جلسه با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد و پس از قرائت سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران، دکتر مجید مهدویان، ریاست دانشگاه صنعتی قوچان و مسئول میز تخصصی تعاملات علمی بین‌المللی هیئت اندیشه‌ورز ستاد علم و فناوری استان خراسان رضوی، دقایقی پیرامون طراحی مدل توسعه همکاری‌های علمی بین‌المللی در نظام آموزش عالی، صحبت نموده و بیان کردند که سه راهبرد برای توسعه همکاری‌های علمی بین‌المللی در حوزه آموزش عالی پیشنهاد می شود که عبارتند از: 1. داشتن برنامه استراتژیک برای همکاری های علمی بین المللی 2. توسعه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی بین‌المللی 3. حمایت‌های مادی و معنوی از فعالیت‌های علمی بین‌المللی. ایشان همچنین بیان داشتند که جهت تحقق این راهبردها باید یک سری شرایط زمینه‌ای و شرایط مداخله‌گر مهیا شود تا شاهد پیامدهای مؤثر حاصل از اجرای این راهبردها باشیم. از جمله پیامدهای اجرای این راهبردها می‌توان به 1. توسعه دیپلماسی 2. افزایش کیفیت تعاملات بین‌المللی 3. معرفی تمدن ایرانی به دنیا 4. درآمدزایی 5. حل مسائل و مشکلات جامعه اشاره کرد.

در ادامه جلسه، دکتر محمد سردارآبادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی قوچان، مطالبی را پیرامون راه‌های افزایش تعاملات علمی بین‌المللی در نظام آموزش عالی برای حاضرین بیان نمودند. از جمله راه‌های افزایش تعاملات علمی بین‌المللی از نظر ایشان عبارت بودند از: 1. اجرای برنامه‌های تبادل دانشجو  2. همکاری‌های پژوهشی 3. برگزاری کارگاه‌ها و کنفرانس‌ها 4. اجرای برنامه‌های مشترک تحصیلی در مقاطع تحصیلات تکمیلی و پسادکتری 5. توسعه برنامه‌های آموزشی مشترک 6. استفاده از فناوری اطلاعات 7. تبادل اساتید 8. حمایت از پروژه‌های بین‌المللی 9. عضویت در شبکه‌های بین‌المللی 10. اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی بین‌المللی. ایشان در بخش دوم ارائه خود، چالش‌های پیش رو جهت توسعه روابط بین‌المللی در نظام آموزشی را مطرح کردند که عبارت بودند از: 1. موانع سیاسی 2. موانع مالی 3. موانع فرهنگی و زبانی 4. موانع اداری و قانونی 5. موانع آموزشی 6. موانع فناوری 7. موانع اجتماعی. در پایان جلسه نیز اعضای حاضر در جلسه پیرامون مباحث مطرح شده بحث و تبادل نظر نموده و مباحث مطرح شده را مورد نقد و بررسی تخصصی قرار دادند.