نگاهی به فعالیت های واحد فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی قوچان در گفت و گو با مدیریت واحد مربوطه

۱۲ تیر ۱۳۹۹ | ۱۳:۲۵ کد : ۸۴ اخبار دانشگاه اخبار پژوهشی و فناوری
تعداد بازدید:۷۸۶
نگاهی به فعالیت های واحد فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی قوچان در گفت و گو با مدیریت واحد مربوطه

دکتر احمدرضا منتظرالقائم، مدیریت فاوا دانشگاه صنعتی قوچان در خصوص فعالیت ها واحد فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی قوچان گفت: گسترش استفاده از فناوری اطلاعات، آموزش و پژوهش در دانشگاه را به شدت تحت تاثیر قرار داده و می توان انتظار داشت در طی سال‏های آتی بسیاری از نیازمندی ها در حوزه های آموزش، پژوهش و اداری در دانشگاه توسط امکانات فاوا برآورده گردد.

دکتر احمدرضا منتظرالقائم در ادامه گفت: در این رابطه فناوری­ اطلاعات هم بر کیفیت و کمیت آموزش تاثیر­گذار بوده و هم توانسته ­است بسیاری از نقاط ضعف نظام آموزشی را با بهبود فرآیند تدریس و یادگیری مرتفع کند.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا با توجه به گسترش روز افزون اینترنت و سامانه های الکترونیک، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) دانشگاه صنعتی قوچان به عنوان متولی این فناوری در دانشگاه از تابستان سال گذشته اقدام به توسعه زیرساخت های این امر در دانشگاه نمود.

دکتر احمدرضا منتظرالقائم در ادامه گفت: در اولین اقدام، با همکاری مخابرات استان خراسان رضوی پهنای باند اینترنت دانشگاه از 45 مگابیت بر ثانیه (اشتراکی) به 100 مگابیت بر ثانیه (اختصاصی) ارتقا یافت. به علاوه کافی نت دانشجویان کارشناسی و دانشجویان ارشد با امکان اتصال به اینترنت بصورت بی سیم و باسیم تجهیز و بروزرسانی و  همچنین کلیه ساختمان های آموزشی و اداری دانشگاه به چتر وای فای متصل گشتند.

مدیر واحد فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی قوچان در ادامه تصریح کرد: مرحله بعد، گسترش شبکه دانشگاه جهت اتصال خوابگاه دانشجویی خوارزمی به شبکه یکپارچه دانشگاه و استفاده از اینترنت پرسرعت دانشگاه توسط دانشجویان خوابگاهی بود. در این راستا نیز اقدامات لازم جهت خرید، نصب و راه اندازی دو عدد نانو استیشن بر روی دکل‏های مخابراتی دانشگاه و خوابگاه انجام شد.

وی افزود: این موضوع باعث دسترسی دانشجویان خوابگاهی به اینترنت پایدار و پرسرعت شد. علاوه بر توسعه زیرساخت های فیزیکی فاوا در دانشگاه، جهت افزایش کیفیت سرویس، سامانه های مجازی دانشگاه نیز برای ارائه سرویس های الکترونیکِ بهتر بازطراحی و پیاده سازی شدند. از جمله سامانه های بازطراحی شده می توان به سامانه‏های الکترونیکی مرکز دانلود، وبلاگ و وب سایت دانشگاه اشاره نمود.

دکتر احمدرضا منتظرالقائم مدیریت واحد فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی قوچان درپایان گفت:از دیگر فعالیت های مرکز فاوا دانشگاه صنعتی قوچان می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • راه اندازی سامانه های آموزش مجازی آفلاین و آنلاین
  • راه اندازی اتاق سرور جدید و تجمیع سرورها جهت افزایش امنیت و مدیریت بهینه
  • خرید، نصب و راه اندازی فایروال سخت افزاری جهت افزایش امنیت شبکه
  • خرید، نصب و راه اندازی تجهیزات SAN Storage زیرساخت های لازم جهت مجازی سازی سرویس ها
  • پیاده سازی بستر مجازی سازی سرورها جهت استفاده حداکثری و بهینه از سرورهای فیزیکی موجود و صرفه جویی در هزینه های خرید سخت افزار