طراحی و ساخت ست آزمایشگاهی تحقیقاتی پاندول معکوس در دانشگاه صنعتی قوچان
ه گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی قوچان؛ ساخت نمونه آزمایشگاهی از سیستم پاندول معکوس حاصل یک سال تلاش و کوشش مستمر دو تن از دانشجویان مقطع کارشناسی آقایان ابوالفضل دلاور و ایمان مهربان تحت نظارت جناب آقای دکتر حکیمی مقدم عضو محترم هیئت علمی دانشگاه صنعتی قوچان (لازم به ذکر است که این دو دانشجو در حال حاضر به ترتیب در دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه علم و صنعت ایران در حال ادامه تحصیل هستند)
تولید این نمونه می تواند کمبود تجهیزات آزمایشگاهی فعلی در آزمایشگاه کنترل دیجیتال دانشگاه ها را بر طرف نماید. همچنین از این سیستم می توان در آزمایشگاه های تحقیقاتی برای پیاده سازی انواع کنترل کننده های کلاسیک و هوشمند مثل کنترل کننده های بهینه، مقاوم، پیش بین، فازی و ... استفاده کرد.
طراحی سیستم بگونه ای انجام شده است که از قابلیت انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار باشد و امکان پیاده سازی انواع کنترل کننده ها روی آن وجود داشته باشد.
پاندول معکوس یک سیستم غیرخطی بد وضع (ذاتا نامینیمم فاز و ناپایدار) است که از دیر باز در نظریه کنترل و رباتیک مطرح بوده است. اهمیت این سیستم در نظریه کنترل به این خاطر است که یک مسأله معیار (Benchmark problem) است به این معنی که کارآمدی یک کنترل کننده را با اعمال آن به این سیستم می توان مورد سنجش قرار داد. لذا با توجه به اهمیت و گستردگی کاربرد این سیستم در مهندسی کنترل و ضرورت وجود آن برای کارهای تحقیقاتی بر آن شدیم تا یک نمونه آزمایشگاهی – تحقیقاتی از این سیستم را طراحی کنیم.