جلسه کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه صنعتی قوچان برگزار شد

۱۳ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۳:۴۸ کد : ۲۰۹۸ اخبار دانشگاه اخبار پژوهشی و فناوری
جلسه کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه صنعتی قوچان برگزار شد

در روز پنجشنبه دهم خرداد ماه ۱۴۰۳، جلسه‌ی کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه صنعتی قوچان برگزار شد. این جلسه با شرکت اعضای هیئت علمی دانشگاه و به ویژه با حضور دکتر علی اکبر اکبری، استاد برجسته دانشگاه فردوسی و جانشین دبیر کارگروه اخلاق آن دانشگاه، انجام پذیرفت. در این نشست، موضوعات متعددی از جمله آیین‌نامه‌های نشر آثار علمی و راهکارهای مقابله با تقلب و تخلف در تولیدات علمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. جلسه در دو بخش دو ساعته در سالن جلسات بسیج اساتید دانشگاه فردوسی تشکیل شد و در پایان هر بخش، فرصتی برای پرسش و پاسخ به اعضای هیئت علمی اختصاص یافت. در پایان جلسه به رسم یادبود، لوح تقدیری توسط دکتر امین یزدی، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه به دکتر اکبری اهدا گردید.

شایان ذکر است رعایت اخلاق در پژوهش برای اساتید و دانشجویان از اهمیت بالایی برخوردار است. اخلاق پژوهشی نه تنها به حفظ استانداردهای علمی کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز اعتماد و احترام متقابل در جامعه علمی می‌شود. این امر به ویژه در زمانی که پژوهش‌ها به سرعت در حال پیشرفت هستند و فناوری‌های جدید به سرعت در حال ظهورند، بیش از پیش مهم می‌شود. رعایت اصول اخلاقی، از جمله صداقت، شفافیت، و انصاف، برای حفظ کیفیت و دقت علمی ضروری است و به ترویج فرهنگ پژوهشی سالم و پایدار کمک می‌کند. این اصول اساسی، پایه و اساس تولید دانش و فناوری‌هایی است که می‌توانند به پیشرفت جامعه و بهبود کیفیت زندگی کمک کنند.