به مناسبت هفته پژوهش و فناوری برگزار شد

پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی قوچان معرفی شدند

۲۶ آذر ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰ کد : ۲۴۰ اخبار دانشگاه
مراسم پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه صنعتی قوچان برگزار شد و در طی این مراسم که با رعایت پروتکل های بهداشتی و به صورت حضوری و آنلاین برگزار می شد، پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه در سال ۱۳۹۹ معرفی شدند.
پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی قوچان معرفی شدند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی قوچان، ظهر امروز مراسمی با حضور جناب آقای دکتر بهشتی ریاست محترم دانشگاه صنعتی قوچان، جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین دکتر عقیل فرزانه ریاست محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و اعضای محترم هیئت رئیسه  و جمعی از اساتید و مدیران دانشگاه به صورت حضوری و آنلاین و با عنوان انتخاب پژوهشگران و فناور برتر دانشگاه صعتی قوچان در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار گردید.

در این مراسم از میان اساتید دانشگاه صنعتی قوچان نفرات برتر که دارای امتیازات بیشتری بودند انتخاب شدند.

در این مراسم جناب آقای دکتر بهشتی ریاست محترم دانشگاه صنعتی قوچان ضمن تبریک این روز به تمامی پژوهشگران و فناوران دانشگاه صنعتی قوچان گفت: قطعا انتظاراتی از سوی دولت مردان و جامعه از دانشگاه و ما وجود دارد.

قاعدتا روندی که در دانشگاه های ایران وجود داشته به تبعیت از دانشگاه های جهان بوده است.

وی در ادامه مطرح کرد: در بخش حوزه های علمی از سال 2012 اگر روند رشد را بررسی نماییم می بینیم که ایران رتبه 21 تولیدات علم را داشته و هر ساله این روند رشد داشته و در سه سال متوالی ایران رتبه 16 تولیدارت علمی را داشته ایم.

جناب آقای دکتر بهشتی در ادامه خاطر نشان کرد: ملاک اگر ارجاعات به این تحقیقات باشد در این وضع هم در چند سال اخیر خوشبختانه وضعیت بهتر شده است و رتبه ایران از رتبه 24 به 16 رسیده است و نشان می دهد ارجاعات مقالات اساتید در دانشگاه های ایران وضعیت بسیار خوبی دارد.

در حال حاضر رتبه ایران از بخش تولیدات علمی دنیا حدود 2درصد است و در بخش تولید علم برتر آخرین آمار 3.5 درصد از تولیدات است است.

دکتر بهشتی در ادامه افزود: سال گذشته بعد از کشور چین که رتبه اول نرخ رشد تولیدات علمی را داشته است ایران بعد از چین و در بین 25 کشور دنیا و با بیش از 10 درصد تولیدات علمی رتبه دوم را داشته است.

جایگاه اول در کشور های خاورمیانه و کشورهای جهان اسلام داریم که این موارد نشان می دهد نه تنها در بحث کمیت بلکه در بحث کیفیت هم دانشگاه به خوبی نقش خود را ایفا می کند.

دکتر بهشتی در ادامه خاطر نشان کرد: تحقیقات در دو حوزه بنیادی و کاربردی تقسیم بندی می شود و تحقیقات بنیادی برای پیشبرد علم کاربرد دارد و اساس تحقیقات را تحقیقات بنیادی تشکیل می دهد.

در حوزه کاربردی هم در سال های اخیر پیشرفت های بسیار خوبی دانشگاه های ایرانی داشته اند و در سال های اخیر سیاست های دولت به نحوی بوده است که از شرکت های دانش بنیان حمایت کرده است و مقام معطم رهبری هم توصیه هایی در همین راستا داشته اند و در بیانیه گام دوم تاکید بر این مسئله داشته اند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تحریم ها به نوعی به این موارد کمک کرده است و شاهد رشد شرکت های دانش بنیان هستیم.

ریاست دانشگاه صنعتی قوچان در ادامه افزود: دانشگاه صنعتی قوچان نیز در این موارد بسیار موفق بوده اند و در حوزه های تحقیقات بنیادی قطعا همکاران ما خیلی موفق بوده اند و در سال گذشته دانشمند برتر دنیا و دانشمند برتر در سطح ایران داشته ایم و در سطح حوزه های کاربردی هم اساتید دانشگاه ما بسیار موفق بوده اند و در چند سال اخیر طرح های ما در استان در رونمایی حضور داشته اند و امسال نیز به همین شکل بوده است و طرح یکی از اساتید ما نیز در بین این 23 طرح بوده است.

جناب آقای دکتر بهشتی در ادامه خاطرنشان کرد: اصل ماموریت ما این است که کارشناس آموزش بدهیم و در حوزه آموزش باید بسیار جدی باشیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: سیاست ها ما را به سمتی سوق می دهد که در سطح جامعه باید علم را کاربردی کنیم.

در ادامه این جلسه جناب آقای دکتر نیکنام مدیر محترم امور پژوهش و فناوری داشنگاه صنعتی قوچان نیز توضیحاتی از برنامه های انجام شده در حوزه پژوهشی و فناوری دانشگاه ارائه دادند.

در پایان این مراسم نفرات برتر حوزه پژوهشی و فناوری دانشگاه در سال 1399 معرفی شدند.

پژوهشگران برتر گروه مهندسی کامپیوتر

رتبه اول: دکتر احمدرضا منتظرالقائم